Toegepast Onderzoek – Hanzelijn Kampen

Project informatie


Project Toegepast Onderzoek – Hanzelijn Kampen
Periode 4
3 & Studiejaar HBO – 3e jaar
Rol in project Mental map maker; interviewer
Betrokken personen Johan de Wit, Robert-Jan Althink, Syaam Ubro, Jannick Koedijk & Guillaume van der Maas
Duur van het project 20 weken
Locatie van het project Kampen
Onderzoek naar Hanzelijn bij Kampen en de politieke partijen
Onderdelen Hanzelijn; Onderzoek; Windesheim Zwolle; Kampen;politieke partijen;mental maps;

Uitleg van het project

Voor deze opdracht moest er onderzoek gedaan worden naar de hanzelijn op de hoogte van kampen. Een spoorlijn gerealiseerd tussen de hoofdsteden Lelystad en Zwolle,Deze spoorlijn biedt een betere verbinding vanaf het noorden van Nederland naar de Randstad. Door de positie van de Hanzelijn zijn er in Dronten en Kampen-Zuid nieuwe stations gerealiseerd. Door de goede bereikbaarheid geeft het de twee gemeenten een sterkere economische positie. Bij deze opdracht hebben wij ons verdiept in de positie van Kampen tegenover de Hanzelijn. In het jaar 2012 en 2013 is hier ook al een verslag over gemaakt, waardoor het mogelijk is om de verschillende visies over meerdere jaren in kaart te brengen.

Het doel van dit onderzoek was om te achterhalen of het nieuwe station op de Hanzelijn te Kampen-Zuid wel een goede investering was. Hoe de inwoners van Kampen kijken en denken
over hun eigen stad. Na een goede analyse over de verschillende visies over de Hanzestad Kampen, werd duidelijk of de realisatie van de Hanzelijn wel of niet van groot belang is in Kampen.