Ontwerpwedstrijd – The Galloway Lodge

 

Project The Galloway Lodge
Periode 4
Studiejaar HBO – 3e jaar
Rol in project Project manager/Architect/Ontwerper
Betrokken personen Guillaume van der Maas
Duur van het project  4 weken
Locatie van het project Floriade
m2 van het project n.v.t.
m2 van het gebouw circa 345 m2
Niveau’s 1
Bouwkosten Niet berekend
Onderdelen Duurzaamheid; Floriade; Gebruik van materialen in de omgeving; Camping bungalow; Groene gevel;

Uitleg van het project

Dit is een ontwerp wat tot stand is gekomen door een ontwerpwedstrijd voor de Floriade en Camping Waterhout.  Ik heb aan dit ontwerp 4 weken besteedt. Helaas ben ik niet de winaar geworden.

Deze robuuste boslodge is ontworpen met een link naar de galloway koeien die zich op het moment op het vogeleiland bevinden, de plek waar de Florida zich gaat plaatsen. De boslodge gebruikt naast zijn naam ook nog materialen van het vogeleiland. Door zijn robuuste uiterlijk bestaat de lodge eigenlijk maar uit één ruimte op de badkamer na. Hierdoor moet elke ruimte goed benut worden, hierdoor is er gekozen voor een opklapbaar bed. De zuidgevel van de lodge bestaat een tweede huid gevel. Hierdoor is het het in de winter warm en in de zomer koel in de lodge. De noordgevel van de lodge is volledig dicht gelaten om zo weinig mogelijk warmte te verliezen. Deze boslodge is energieneutraal dat komt omdat hij energie opwekt, water slim
verbruikt en het juiste verwarmings -en koelingssysteem heeft. Bij de ingang zijn er ook nog vier groene gevel elementen gesitueerd. Door deze groene gevelelementen krijgt de lodge naast zijn materiaalgebruik nog een sterkere connectie met de Florida.