Comakership Drijvend Wonen – Gebiedsontwikkeling

Project informatie


Project Comakership drijvend wonen – gebiedsontwikkeling
Periode 3
Studiejaar HBO – 1e jaar
Rol in project Ontwerper
Betrokken personen Sabine van der Heijden, Thijs van Stijn, Tomas de Paauw & Guillaume van der Maas
Duur van het project  10 weken
Locatie van het project Almere-Pampus
m2 van het project circa 10000 m2 – circa 1 ha
m2 van het gebouw n.v.t.
Niveau’s n.v.t.
Bouwkosten Niet berekend
Onderdelen Duurzaamheid; Drijvend wonen; Windesheim Flevoland; Floatinglife; Landtong

Uitleg van het project

Deze comakership is ontstaan door een samenwerking van de Hogeschool Windesheim Flevoland en het bedrijf Floating Life. De totale duur van deze samenwerking is 20 weken., enkel is er voor de gebiedsontwikkeling een tijdsduur van 10 weken. In deze 10 weken was de bedoeling dat een groep studenten een gebied ontworpen waar meerdere drijvende woningen aan gekoppeld konden worden.  Wij als een groep hebben gekeken naar verschillende ontwerp intenties: flexibel, comfort, efficiëntie, integratie en duurzaamheid.

Hier zijn wij uiteindelijk naar verschillende ontwerpen gekomen op het ontwerp van een landtong. De landtong heeft een centrale parkeerplek is voor de auto, vanaf deze plek kunnen de bewonende zich te voet verplaatsen via de paden en steigers naar de drijvende woning. Elke drijvende woning is aan een steiger gelegen en heeft uniek uitzicht op de landtong of op het ijmeer. Aan het einde van de landtong is de mogelijkheid om een bedrijf zich daar te vestigen een voorbeeld hiervoor kan een restaurant zijn.
Voordat dit ontwerp tot stand is gekomen heeft de gehele groep een onderzoek gedaan naar het gebied met het programma GIS.

 

 


 

[/vc_column][/vc_row]