Bouwteam TO Statig Stadshuis

Project informatie


Project Bouwteam TO Statig Stadshuis
Periode 3 & 4
Studiejaar HBO – 2e jaar
Rol in project Technisch BIM tekenaar/Bestekschrijver/visualisatie
Betrokken personen Sander Teussink, Maxim Jansen, Hilary de Graaf, Kevin Widjaja, Thijs van Stijn,
Mohammed Abuzid & Guillaume van der Maas
Duur van het project  20 weken
Locatie van het project Almere – Stad
m2 van het project n.v.t.
m2 van het gebouw circa 1250 m2
Niveau’s 5
Bouwkosten €1.341.433
Onderdelen Atelier Dutch; Windesheim Flevoland; Architectuur; Technisch ontwerp; Gemeente Almere; Almere Poort; Bestekfase;

 

Uitleg van het project

Dit project is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Atelier Dutch. De bedoeling was om het gehele project een van een definitief ontwerp uit te werken naar een Technisch ontwerp. Hierbij kregen wij het ontwerp van Atelier Dutch. Echter bleek dat dit ontwerp niet zou voldoen aan de bouwbesluit eisen. Er moest een lift geplaatst worden en balkons. Atelier Dutch heeft voor de balkons toen gevraagd voor een uitzondering voor de balkons aan de voorzijde van het gebouw. Door deze ingrepen is dit project dus eigenlijk van een Voorlopig Ontwerp naar een Technisch ontwerp gebracht. Hierbij ben ik bezig geweest als BIM tekenaar en als bestekschrijver. Dit project is als een bouwteam ontwikkeld hierbij was er elke week een vergadering. In de loop van de 20 weken is het bouwbesluit getoetst, verschillende rapportages gemaakt over de installaties, het bestek en overige contacten, de investerings– en exploitatiekosten, een verkoopsite van de woningen en een visualisatie.

Dit was het eerste project waarbij ik in aanraking kwam met het programma Lumion.

Door de samenwerking met Atelier Dutch is er besloten om niet alle tekeningen en details te tonen. Zo zijn de elektra, riolering, brand, ventilatie en detailtekeningen achterwegen gelaten.

 

Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op: http://www.atelierdutch.nl/index.php/almere-homerus-centrum